Localitatea Bran, aflată la 25 Km distanţă de Braşov şi 190 Km de Bucureşti, reprezintă atât un loc istoric cât şi unul de legendă, fiind poarta dintre Transilvania şi Muntenia. Deşi numele Branului este strâns legat de cel al castelului, regiunea este plină şi de atracţii turistice: Cheile Moeciului, Munţii Bucegi şi Piatra Craiului, Peştera Dâmbovicioara, Cetatea Râşnovului şi de asemenea Braşovul cu cetăţile săseşti fortificate din Prejmer şi Hărman.

Prima atestare documentara a Branului o intalnim numai in momentul in care spatiul locuit de romanii din sud-estul Transilvaniei, intra in sfera de interes a regalitatii maghiare. In acest context, in Ţara Bârsei sunt adusi cavalerii teutoni, a caror misiune era asigurarea unui punct de sprijin pentru supravegherea drumurilor peste Carpati si expansiunea maghiara in Ţara Românească, acordand feude unor nobili credinciosi. Intalnim in anul 1367 consemnat pentru prima oara Branul intr-un act de danie.

Prima mentiune documentara a celorlalte sate branene dateaza din anul 1729. In acest an, intr-o lista a celibasilor sunt mentionate satele Sohodol, Poarta, Predeluţ, Valea Lungă, Moieciu de Sus, Şimon, Moieciu de Jos, Zbârcioara, Şirnea si Coacăza, iar in anul 1732 si satul Fundata.

In zilele noastre, Branul a inceput sa se dezvolte rapid, toata aceasta evolutie gravitand in jurul Castelui Bran, locul care a suscitat atata si atata interes, socotindu-se ca aici ar fi lacasul vampirilor, locul pe unde a trecut si Vlad Ţepes, supranumit Dracula. In afara castelului pot fi vizitate si muzeul satului si muzeul vamei medievale.

De aici se pot vizita şi alte obiective turistice, mai îndepărtate cum ar fi: Castelul Peleş, cetatea medievală fortificată din Sighişoara (patrimoniu UNESCO) sau Biertan, una dintre cele mai mari mari fortăreţe săseşti din Transilvania.

Perioada 01.02 - 19.12.2016

Club Vila Bran este un complex montan situat la 1 km de centrul oraşului Bran şi la 4 km de centrul de schi Zănoaga. Acesta include o piscină interioară şi 3 piscine în aer liber, saună, baie de aburi, sală de teatru, terenuri de tenis şi terase ...more >>

Perioada 01.02 - 19.12.2016

Situată pe un deal, la doar 1 km de Castelul din Bran, Vila Transylvanian Inn oferă o terasă cu vedere panoramică la Bran, la Castel şi la Cetatea Râşnov. Cele mai multe camere au balcon. Toate camerele sunt dotate cu acces gratuit la internet Wi-Fi şi TV. S...more >>