Statiunea Baile Herculane este situata in sud-vestul Romaniei, in Parcul National Valea Cernei-Domogled, avand o pozitie deosebit de pitoreasca. Este situata la o altitudine de 160 m, pe aceiasi paralela cu Nisa si Venetia, ii confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene.

In statiune se pot trata: afectiuni reumatismale (degenerative, inflamatorii, abarticulare), afectiuni posttraumatice, afectiuni ale sistemului nervos periferic, tulburari metabolice, gastrite hipoacide, afectiuni asociate (ginecologice, respiratorii, oto-rino-laringologice, digestive, dermatologice, cardiovasculare, boli profesionale).

Factori naturali de cura: ape minerale termale (intre 38 si 60 grade C) sulfuroase, clorurosodice, calcice, hipotone, ape minerale termale oligominerale, ape minerale termale clorurosodice, calcice. Apele sint usor radioactive. Bioclimatul este de crutare, iar atmosfera incarcata cu ioni negativi.

Proceduri: tratamente geriatrice, electroterapie, acupunctura, masaj, cultura fizica medicala, recuperare functionala, hidroterapie, cosmetica geriatrica, medicina traditionala chineza.

Obiective turistice
De asemenea, statiunea Baile Herculane este o statiune monument istoric. In statiunea Baile Herculane exista primul pod in curba construit in Europa, este un pod peste raul Cerna. Statiunea Baile Herculane a fost o statiune imperiala. Acolo si-au purtat pasii, pe vremea cand partea de vest, Banatul si Ardealul, faceau parte din Imperiul Austro-ungar, imparatul Franz Josef sau imparateasa Sissi. Acolo exista baile imperiale si cazinoul imperial. 

Departe de aglomeratia cotidiana, Hotel Ferdinand din Baile Herculane "este un mic colt de rai din Baile Herculane in care confortul, eleganta si buna dispozitie si-au dat mana". condi?ii de cazare de calitate, constând în 5 apartamente ?i 45 camere duble restaura...more >>