Oraşul Râşnov este situat în regiunea Transilvania, în partea de sud a judeţului Braşov. Din punct de vedere al activităţilor de turism, localitatea este atrăgătoare prin evenimentele ce se organizează aici, între care Zilele Râşnovului, Festivalul Naţional Ecvestru, Sărbătoarea Rozelor, Festivalul Medieval "Turnul Cetăţilor", Festivalul Ordinului Cavalerilor de Malta precum şi Festivalul de Film Istoric.
Includerea oraşului Râşnov pe lista destinaţiilor de vacanţă ale turiştilor este favorizată de existenţa a două obiective deosebit de importante. Este vorba despre Cetatea Râşnovului şi Cheile Râşnoavei, aceste puncte de atracţie fiind vizitate de un număr foarte mare de turişti pe toată perioada anului.
Potenţialul turistic al oraşului Râşnov este sprijinit şi printr-o ofertă de locuri de cazare bogată şi variată, care cuprinde atât unităţi de cazare de tip hotelier, cât şi pensiuni sau vile turistice deosebit de pitoreşti.
Atracţii turistice - obiective şi locuri de interes

Principalele obiective turistice sunt Cetatea Râşnov, Cetatea Teutonă, Burgul de pe deal, Fântâna Cetăţii, Cheile Râşnoavei. De asemenea, oraşul dispune de importante zone de patrimoniu istoric cultural şi arhitectural, cum sunt Ansamblul "Strada Ion Luca Caragiale", Strada Cetăţii, Ansamblul "Pe Dobrice", Strada Florilor, Piaţa Unirii, Strada Ion Creangă, Biserica Evanghelică, Biserica Sfântul Nicolae Nouă şi Vechi.
Cetatea Râşnovului este cel mai important obiectiv turistic din oraş, acesta fiind cunoscut şi sub numele de Cetatea Ţărănească de la Râşnov, aflată pe dealul Cetăţii, unde s-au descoperit elemente de fortificaţie încă din epoca bronzului. Cetatea este dacică şi este anterioară cuceriri Daciei de către romani. Aici se află şi Promenada Elisabeta, amenajată şi denumita aşa în cinstea împărătesei Austro-Ungariei, Elisabeta (Sissy), în 1879.

Capacitatea totala a domeniului Panicel este de 61 camere + 4 apartamente, totalizand 130 locuri. Amplasata pe DN 73 Brasov Bran la 2 Km de orasul Ranov si la 0,5 km de Drumul national, pe un drum de tara accesibil pe toata durata anului. Obiectivul se afla la 7 km de Bran, 9 km de Poiana Bra...more >>